dijous, 19 d’abril del 2007

Aromes de Montserrat


Les Aromes de Montserrat és un licor d'herbes destil·lat de 31º de graduació alcohòlica, elaborat a partir d'aigua, sucre, alcohol i dotze herbes entre elles la farigola, el ginebró, l'espígol, la canyella, el clavell d'espècia i els coriandres.

Segons la tradició va ser creat pels monjos benedictins del Monestir de Montserrat
, a partir d'herbes de la muntanya de Montserrat, amb la intenció de que fos un remei estomacal. El cert és que el seu origen és incert, però se sap que es fa servir la mateixa tècnica per la seva elaboració des de fa dos-cents o tres-cents anys.

En un principi la producció es destinava al consum propi i al dels pelegrins que visitaven el monestir, però donada la creixent popularitat que va assolir per les seves propietats estomacals es va començar a comercialitzar.

Al tractar-se d'un licor la base del qual són plantes aromàtiques, arrels i llavors, es pot assaborir en aperitius, begudes llargues i còctels. La seva aplicació en reposteria és molt important. Comunica una personalitat i sabor particular als gelats, pastissos i macedònies. Es recomana especialment en la preparació de les taronges tallades.

Qui en sap molt d'aquest licor són els Xitxarel·los, grup del Montserratí (com diuen ells), li han dedicat una cançó a les Aromes de Montserrat



Amb el suport de: