dilluns, 25 de desembre del 2006

Cava

Per les festes nadalenques no hi ha res que vingui ve més de gust que brindar amb la beguda més estesa de les nostres contrades.

El Cava és un vi escumós fruit d'una segona fermentació a l'ampolla. Només el most de màxima qualitat de la primera premsada del raïm pot fer-se servir pel Cava. Després de la primera fermentació el vi és embotellat amb un tap provisional i emmagatzemat en posició horitzontal durant molts mesos.

El cava ens fa gaudir tant en situacions formals com menys formals. Compartir una ampolla de Cava amb amics a casa, en un bar o restaurant, dóna una gran satisfacció i aporta una nota de festa a l’ocasió que es reflexa en les bombolles a la copa.

Tot i que el cava és una beguda que es conrea a tot el Principat, l'ubicació més extensa és la de les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès. El grup que hem escollit és una barreja entre les dues comarques. El Santi No Ve són un grup per ballar a les places. Les cançons, arrelades a la música de la seva terra, l'Anoia i el Penedès, com la sardana curta, la polca o la masurca, es combinen amb altres estils més moderns com la rumba, l'ska o el reggae. La cançó que escolteu és una invitació a moure el cos.



Amb el suport de: