dijous, 28 de desembre del 2006

Especial de Nadal

Per aquest Nadal hem preparat un programa especial d'una hora, amb continguts diferents als habituals, que s'anirà emeten durant aquestes festes.

La visita als estudis de Ràdio Tiana de diferents col·laboradors del 25% per felicitar el Nadal i el 2007 és l'eix del programa. Tenim l'Eia Vilardell que a més de bons desitjos pel 2007 també ens explica una mica d'on vé això del Cava, en Marc Ceba que vé amb la seva guitarra a regalar-nos una peça nadalenca de Xesco Boix; també ens interromp el "Rojo Separatista", que decideix presentar-se en persona per explicar les farses del Nadal més comercial; en Víctor Isern ens explica que per Nadal el millor és quedar-se a casa, però finalment confessa que té algun as amagat a la màniga i ens dóna alguna proposta per anar de concerts aquestsdies; i també parlem amb en Ferran Vall que aprofita per felicitar les festes a tots els Tianencs.

D'altra banda tenim l'estrena exclusiva d'una cançó de Nadal, sortida d'un dels artistes habituals al 25%. La temporada passada ja vam estrenar una versió que havia fet en català d'un tema dels Oasis, i aquesta vegada en Bernat Calbetó vé a explicar-nos aquesta "joint-venture" que l'ha portat a reunir-se amb 4 amics per gravar una nadala amb lletra pròpia, versionant la música d'un grup anglosaxó dels anys 70. El tema es diu "... i Bon Nadal!" i el sentireu en exclusiva a Ràdio Tiana aquestes festes (més informació aquí).

dilluns, 25 de desembre del 2006

Cava

Per les festes nadalenques no hi ha res que vingui ve més de gust que brindar amb la beguda més estesa de les nostres contrades.

El Cava és un vi escumós fruit d'una segona fermentació a l'ampolla. Només el most de màxima qualitat de la primera premsada del raïm pot fer-se servir pel Cava. Després de la primera fermentació el vi és embotellat amb un tap provisional i emmagatzemat en posició horitzontal durant molts mesos.

El cava ens fa gaudir tant en situacions formals com menys formals. Compartir una ampolla de Cava amb amics a casa, en un bar o restaurant, dóna una gran satisfacció i aporta una nota de festa a l’ocasió que es reflexa en les bombolles a la copa.

Tot i que el cava és una beguda que es conrea a tot el Principat, l'ubicació més extensa és la de les comarques de l'Anoia i l'Alt Penedès. El grup que hem escollit és una barreja entre les dues comarques. El Santi No Ve són un grup per ballar a les places. Les cançons, arrelades a la música de la seva terra, l'Anoia i el Penedès, com la sardana curta, la polca o la masurca, es combinen amb altres estils més moderns com la rumba, l'ska o el reggae. La cançó que escolteu és una invitació a moure el cos.

dimecres, 20 de desembre del 2006

Podré tornar enrera, tribut a Sopa de Cabra

Aquesta setmana, farem una repàs a la trajectòria musical de Sopa de Cabra, arran de l'aparició del disc "Podré tornar enrera", que és un tribut que fan una quinzena d'artistes al grup de Girona; gent com Amaral, Gossos, Lax'n'busto, Pastora, Sidonie, Sabor de Gràcia, Beth, Roger Mas, Jofre Bardagí, etc. fan la seva pròpia versió de la cançó que més els ha agradat de Sopa. També cal destacar que hi ha una cançó inèdita Seguirem somiant, que està composta pel grup i que és una cançó dedicada al Ninyin, que va morir el 20 de Gener de l'any 2002.

"Coincidint amb els cinc anys de la dissolució de la banda que va revolucionar la història del rock català, la discogràfica MUSICA GLOBAL publica un disc màgic i ple de llum en què una quinzena d’artistes versionen la seva cançó preferida dels Sopa: “PODRÉ TORNAR ENRERE. EL TRIBUT A SOPA DE CABRA”."

El nostre recopilatori inclou aquestes cançons. Hem mirat de buscar les més emblemàtiques i algunes que no ho són tant, i evidentment, es podrien fer milers de seleccions diferents. Si algú té temps i vol fer la seva propia selecció de temes de Sopa de Cabra que deixi un comentari. Nosaltres hem optat per 12 temes, aixi que com a màxim escolliu-ne 12.
  1. Podré tornar enrera
  2. L'empordà
  3. El boig de la ciutat
  4. Tot queda igual
  5. El carrer dels torrats
  6. Mai trobaràs
  7. Bloquejats
  8. Pell de lluna
  9. Instants del temps
  10. El far del sud
  11. Camins
  12. Plou i fa sol

Què volen aquesta gent?


La cançó Què volen aquesta gent?, amb lletra de Lluís Serrahima i música de Maria del Mar Bonet, ens acosta a la repressió que practicaven les autoritats de la dictadura franquista.

dimecres, 13 de desembre del 2006

Xazzar

Aquesta nit parlarem amb la Noemi, una de les violinistes de Xazzar, els guanyadors de l'edició d'aquest any del Sona9. Ens parlaran d'aquest concurs i la repercussió que ha tingut en la trajectòria del grup. Aquesta nova formació que beu de la música balcànica de l’Europa de l’Est presenta una proposta sorprenent. Són set components - cinc noies i dos nois- que recuperen els ritmes endimoniats dels zíngars, on el ball i la festa són alguns dels elements predominants. Amb aquesta barreja de klezmer-gipsy-jazz podreu viatjar al “Món de Xazzar” i gaudir d’una bona estona de festa lluny de la quotidianitat.

A part de parlar amb ells també passaran pel programa l'Eia Vilardell, amb la seva secció "De bar en bar", que ens descobrirà alguna beguda del nostre país. Per acabar el programa, tindrem l'agenda de concerts, amb en Victor Isern, per preparar les sortides del cap de setmana.

El "Senzill de la setmana" estarà dedicat al Quimi Portet amb el seu famós tema "La Rambla".

Masclet

El Masclet és un combinat de Reus (comarca del Baix Camp) on es barregen el vermut i el Plim. És la beguda de festa major, que entra molt bé però dóna una bona ressaca si no es beu amb moderació.

Per qui no coneix el Plim, serà molt difícil preparar aquest beuratge. Doncs el Plim és una beguda refrescant de fruites, fabricada a Reus. El nom constitueix una veritable anècdota: és conseqüència de la resposta d’un dels responsables comercials de l’empresa, al qual es va demanar opinió sobre el nom de la beguda i ell respongué amb l'expressió «a mi plim!».

Podem prendre el Masclet amb una combinació de rock, ska i reggae amb el so de “Set i mig” un grup del Baix Camp que fa poc que estan en escena, però amb uns objectius molt clars: gaudir i transmetre la seva música.



Amb el suport de: